Ny lyfter vi!

Börsen går upp idag också, vilket gör att jag faktiskt kan börja tro på att det går att tjäna pengar på aktier. Jag valde tyvärr helt fel tidpunkt för att försöka mig på att bli miljonär, speciellt när man försöker sälja in sin strategi för släkt och vänner. Hittills har det gått ungefär så här:

"På tio år ska jag bli miljonär!"
"Oj häftigt! Hur mycket pengar har du tjänat hittills?"
"Jo, alltså, det var ju tsunamin i japan... Och så Grekland. Så just nu tappar jag pengar, men jag tror på framtiden!"

Snart ligger jag plus minus noll iallafall och efter det kanske jag kan sälja in min strategi till skeptikerna. Sen får man ju se det positivt också, krisen har ju gett en del möjligheter göra några aktie-klipp!

Vanligt ovanlig?

Jag är en vanlig person, jag har ett ganska vanligt jobb som mellanchef på ett stort företag. Jag har en liten bil, inte för att den är särskilt bekväm utan för att den drar lite bensin och dessutom har var det den jag hade råd med för fem år sedan. Min första nya bil.

Jag har en familj också. En sambo (som också har ett helt vanligt jobb) och en dotter (som går på ett helt vanligt dagis, förlåt, förskola). Vi har en katt och en kanin. Vi åker utomlands en gång om året, nästan alltid till Thailand eftersom vi bor gratis där. På sommaren är vi på familje-landstället i skärgården.

Vi njuter av god mat och vin, vi går på bio en gång i halvåret (och då unnar vi oss stora menyn med stor popcorn och dricka). Det är det som är vanligt med oss. Det som är lite mer ovanligt, iallafall om man skall tro statistiken för hur svenskar lever så siktar vi på att bli miljonärer. Inte via lotto eller så (fast visst vore det skönt!) utan genom att leva lagom och spara undan 10% eller mer av vår inkomst varje år.
Jag är en tävlingsmänniska, idespruta och inspiratör, och dessutom är jag aldrig riktigt nöjd. Jag är övertygad om att det skall ta mig till min första miljon

Jag hoppas att du vill följa med på resan, jag kommer skriva om mycket och litet, om mitt jobb som ledare och ekonomi. I mina fingar vibrerar orden "jag kan ingenting om aktier och ekonomi" men det tänker jag inte skriva, istället får vi helt enkelt vänta och se!

RSS 2.0