Håller för öronen (och ögonen)

Jag vill inte höra mer om börsen just nu. Mina aktier har sjunkit rejält och många bloggare verkar tro att det bara är lugnet före stormen. Andra är större optimister och säger att det kommer vända nu. Alla låter lika självsäkra och hävdar att de har rätt. Jag tror väl inte heller att det är "över" för den här gången, men det är verkligen tufft att försvara sin idé just nu. Kanske hade jag hanterat det bättre om jag inte hade börjat i år med att bli miljonär. Just nu ser det ganska... mörkt ut. I mina fantasier har jag räknat med 5% i avkastning upp till 10% när jag har en riktig drömmardag, men just nu pratar vi ganska stora procentsatser minus istället. Warren Buffet säger att man ska sitta kvar i båten. Jag tror det ligger någonting i det, speciellt om det är en stabil eka (bra företag) så verkar det dumt att simma mot stranden. Så tycker inte många andra, faktum är att många av de större ekonomibloggarna redan sålt av sina innehav.

Vi har pratat om att lägga pengarna på amortering istället, men samtidigt kommer ju börsen gå upp, nu ska man bara försöka hänga på så gott det går, oavsett om det sker om två månader, 8 månader eller två år.

Kan någon bara ge mig facit så blir det nog rätt!

Slapp helg

Tog skärgårdsbåten ut med vår dotter till min sambos familje-landställe ute på lilla ön. Mysigt att åka båt så länge, blev nästan en liten utflykt i sig. Vi åt varsin glass på båten, eftersom det var helt smockat med folk i stan. Hade glömt bort pride-festivalen. SKulle försöka vara en pedagog och berätta varför man firade pride för A. "Jo, man firar de som är homosexuella, det är om en pojke blir kär i en pojke eller en flicka blir kär i en flicka" A  bara tittar på mig, sen säger hon: "happ, ska vi köpa glass nu mamma?" Saker är verkligen inte märkliga i en 3-årings värld.
Min sambo var inte med, han kom på lördagen eftersom han var tvungen att jobba, men det det känns väldigt naturligt att vara med hans släkt ändå. Hans kusin var där med respektive och sina två barn varav den enda är i A's ålder. De hade väldigt roligt och hon slocknade direkt efter bamse-tidnings-läsningen. Vi vuxna satt uppe och pratade till strax efter ett, tiden bara flög iväg! Det var skönt att inte tänka på varken börsen eller sidoprojekt. Datorn hade jag lämnat hemma. Ikväll har jag finslipat ett brev som jag skall skicka till rektorn på min gamla skola, ska försöka få till att jag kan föreläsa för dem gratis för att skaffa mig erfarenhet. Hoppas det inte blir platt fall, jag har mycket ideer, men inte så bra självförtroende när jag inte har provat något förrut. Vet bara att jag kommer ångra mig om jag inte försöker.


Det är tuffa tider (för en drömmare)

Svart dag på börsen. Men jag hänger på, vägrar ge upp nu när jag börjat min dröm. Min ena portfölj har minskat två tusen på två dagar. Det är mycket med tanke på hur lite pengar jag har där. Försöker att inte tvivla på det jag gör, försöker att inte känna att jag slänger sambons och mina pengar bokstavligt talat i sjön. Hoppas att jag har valt nog starka företag som kan ta sig ur en stegrande inflation och börsras med hälsan i behåll.

Jag märker att jag pratar mindre om mina drömmar när det går dåligt på börsen, vill inte bli "påkommen" med att jag driver min dröm på en sinande kassa. Känner mig mest som en lögnare nuförtiden.

Men det är också tider för uppskattning. Jag blir stolt över Sverige, att det går så bra för oss. Det finns så många människor som gnäller över sitt liv, även i Sverige, fastän vi har så stora möjligheter att leva bra. Jag menar inte bara pengar, tänk all natur som finns utanför var mans dörr där alla människor, oavsett inkomst kan plocka skogens guld eller färga fingrarna lila av söta blåbär. Jag är stolt över mig själv, över min blivande man som sitter säkert på våra tjänster. Nåja, så säker man kan bli. Jag är stolt över vår otroligt sprudlande dotter, som är så levnadsglad och helt utan bekymmer i världen. Det finns orättvisor överallt, men jag är ganska lycklig. Idag är jag framförallt lycklig över att min familj kom och åt lunch med mig på jobbet och att pengarna som ligger i aktier inte är några pengar vi behöver. Inte förrän vi förvandlat dem till en miljon. Det MÅSTE gå.

RSS 2.0